Startsida
Historik
Byggnader
- Vy från ovan
- Huvudbyggnaden
- Handelsboden
- Härbret
- Båthuset
- Verkstan
Faciliteter
- Bar och vinkällare
- Bad och pool
- Gym
- Båtar och fiske
- Underhållning
- Konferenslokaler
Vintertid
Bokningar
Gästboken
Vägbeskrivning

Vintertid

Ekblads Pensionat är som ett kristallpalats som lyser upp den mörka årstiden. Vare sig ni behöver ljusterapi mot mörkret eller vill uppleva Dalarnas vildmark vintertid är Ekblads Pensionat ert primära val.

Detta är ett urval av de aktiviteter som finns tillgängliga vintertid:
- isfiske
- skridskoåkning (antingen på sjön eller den privata isrinken)
- ishockey
- skidåkning utför (i Granberget)
- längdskidåkning
- övernattning i snöiglo
- isskulptering

Kommande attraktioner:
- skotersafari
- hundspann

Handelsboa
Vintertid kan det bli lite kyligt i Handelsboa men som tur är finns gått om filtar och termounderställ att låna.

Handelsboa
På nedervåningen finns det allsköns utrustning att finna i handelsboden: långfärdsskridskor blandas med pulkor, spadar och snöskovlar ligger kors och tvärs, allting blandas i en härlig röra som får snöns yrväder utangör att verka som en lugn bris. Ja, bara att hämta sin utrustning kan bli ett äventyr i sig.

Ekblads Pensionat
Även vintertid har Ekblads Pensionat både morgon och kvällsol till gästernas förtjusning. Varför inte sitta på balkongen och dricka en varm kopp choklad innan man ger sig ut för att åka långfärdsskridskor på Siljan?

Båthamnen
Båthamnen sedd från Fornbybanken. Den enorma ytorna som skapas på sjön efter att isen lagt sig gör Ekblads Pensionat till längdskidåkarnas paradis. Att åka längdskidor på sjön är som att glida fram över ett inoljat duntäcke.

Härbret, sett från huvudbyggnadens balkong
Det hemtrevliga Härbret fungerar perfekt vintertid för de gäster som gärna vill känna den friska Dala-vintern inpå knutarna.

Huvudbyggnad, södra sidan
De gäster som reser till Ekblads Pensionat under vinterhalvåret för ljusterapi bor självklart i huvudbyggnaden. De två balkongerna och de stora fönstren gör att man kan sitta och suga i sig varenda solstråle under de timmar solen behagar visa sig.

Huvudbyggnad, utsikt
Utsikten över sjön vintertid gör att man tappar andan. Snödrivorna ligger som ett vitt mjukt täcke över de vilande fruktträden och det enda som bryter vinterns stillhet är knastret från den sprakande elden som värmer gästerna.

 

. . .